Moravská zelňačka

Česká klasika, kterou snad každý rád uvítá na svém stole.


3.01001x
45 min

Ingredience

400 gbrambory
1 kscibule
2 lvoda
1 dlkysaná smetana
50 ghladká mouka
500 gkysané zelí

podle chuti

sůl
kmín
uzené maso
mletý černý pepř

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme v dostatečném množství vody. Když je maso měkké, scedíme vývar. Maso zbavíme kostí. Zelí překrájíme, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oboje dáme do mísy. Část masového vývaru nalijeme na kostičky brambor, přidáme hrubé rozsekaný kmín a sůl a vaříme doměkka. Druhou část vývaru zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pak vlijeme do základu moravské zelňačky. Přidáme uzené maso a provaříme. Moravskou zelňačku podáváme s kysanou smetanou a sypeme nasekanou petrželkou. Uzené maso můžeme nahradit klobáskou či jinou uzeninou - podle vlastní chuti.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Moravská zelňačka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena