Moravská zelňačka

Česká klasika, kterou snad každý rád uvítá na svém stole.


3.01001x
45 min

Postup přípravy

Uzené maso uvaříme v dostatečném množství vody. Když je maso měkké, scedíme vývar. Maso zbavíme kostí. Zelí překrájíme, brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Oboje dáme do mísy.

Část masového vývaru nalijeme na kostičky brambor, přidáme hrubé rozsekaný kmín a sůl a vaříme doměkka. Druhou část vývaru zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě. Pak vlijeme do základu moravské zelňačky. Přidáme uzené maso a provaříme.

Moravskou zelňačku podáváme s kysanou smetanou a sypeme nasekanou petrželkou. Uzené maso můžeme nahradit klobáskou či jinou uzeninou - podle vlastní chuti.

Jak naložit kysané zelí?

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Moravská zelňačka

Zpět na recept