Vyzkoušejte vajíčka trochu jinak a hlavně zdravě, s bylinkami a cuketou.
6 ks | vejce |
1 lžička | kari |
4 snítky | petrželová nať |
0.4 ks | cuketa |
bazalka | |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř | |
podle potřeby | |
máslo | |
na ozdobu | |
petrželka | |
rajče | |
pažitka nebo cibulová nať |
Petrželku a bazalku nasekáme nadrobno. Množství bylinek si zvolíme podle množství vajec, které chceme připravit. Omytou cuketu rozkrájíme na malé kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvi a cuketu na něm smažíme, dokud nezesklovatí a nezměkne. Posypeme ji kari kořením a pepřem. Do misky rozklepneme vajíčka, nasypeme k nim nasekané bylinky, sůl a zlehka promícháme. Nešleháme! Nalijeme k usmažené cuketě a mícháme do zhoustnutí vajec. Míchaná vajíčka s cuketou a bylinkami podáváme s čerstvým pečivem. Každou porci zdobíme nasekanou zelenou cibulovou natí, můžeme posypat i pažitkou.
Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek
Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.
Dokonale připravená vajíčka - 6 receptů, které udělají z vaší snídaně tu nejlepší část dne!
Vajíčka na různé způsoby patří mezi nejoblíbenější snídaně, jsou surovinou, se kterou se dá přímo kouzlit! A to zvlášť o víkendu, kdy je více času na jejich přípravu. Dopřejte si královskou snídani - přinášíme vám ty nejlepší recepty.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena