Míchaná vajíčka s ředkvičkami

Snadný recept na přípravu teplé snídaně nebo i lehké večeře z ředkviček a vajíček.


0.00x
15 min

Ingredience

15 ksmladé ředkvičky
3 ksvejce (M/L)
1 lžícesmetana ke šlehání (31%)
2 lžícefarmářské máslo
0.5 lžičkymletý nebo drcený kmín
0.5 lžičkysůl

Postup přípravy

Očištěné ředkvičky nakrájíme na plátky. Vejce rozklepneme do hrnku, osolíme, opepříme a se lžící smetany rozšleháme. Na rozpuštěném másle se špetkou drceného kmínu podusíme plátky ředkviček na skus. Poté je zalijeme rozšlehanými vejci, která necháme za stálého míchání srazit. Nakonec pokrm dochutíme podle potřeby solí a posypeme sekanou pažitkou.


Míchaná vajíčka s ředkvičkami podáváme téplé s tmavým chlebem nebo opečeným toastem.


Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek


Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet.


Jak


Jak připravit výbornou vaječnou omeletu?


V jednoduchosti je krása, říká šéfkuchař restaurace La Gare Vladimír Honzák a ukazuje, jak snadné je připravit dokonalou vaječnou omeletu, když víte, jak na to.


Jak


Recepty z ředkviček - vsaďte na originalitu a zkuste z nich připravit nejen salát, ale i polévku a smaženici


Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.


Recepty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Míchaná vajíčka s ředkvičkami

Zpět na recept
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.