Meruňková marmeláda s levandulí

Lahodná meruňková marmeláda s vůní levandule jako zdroj zdraví, netradiční chuti a vůně, ale i jako kousek léta ve sklenici.


0.00x
160 min

Postup přípravy

Omyté a vypeckované meruňky nakrájíme na menší kousky, dáme do misky a zasypeme 350 g třtinového cukru. Přidáme květy sušené levandule, dobře promícháme a necháme minimálně 3 hodiny odstát, nejlépe v chladu. V hrnci poté přivedeme meruňky k varu a vaříme asi 5 - 6 minut. Zbytek cukru smícháme s citrusovým pektinem a přidáme k meruňkám. Důkladně promícháme a vaříme ještě asi tak jednu minutu. Pak přidáme citrónovou šťávu a opět promícháme.

Hustotu marmelády můžeme jednoduše zkontrolovat kápnutím malého množství na vychlazený talířek. Marmeláda by měla jen mírně stékat a na povrchu tuhnout. Pokud by byla ještě příliš tekutá, stačí přidat trochu pektinu smíchaného s cukrem a chvíli povařit.

Hotovou meruňkovou marmeládu s levandulí plníme naběračkou do horkých sterilizovaných sklenic.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Meruňková marmeláda s levandulí

Zpět na recept