Malinová marmeláda

Recept na malinovou marmeládu, která si zachová typickou vůni, barvu i chuť. Je třeba pouze tří surovin. A protože je zimní období a máme zásoby malin v mrazáku, můžeme je použít.


0.00x

Postup přípravy

Maliny (klidně i mražené) nasypeme do hrnce s širším dnem a povaříme tak pět minut, ne déle. Pak přisypeme cukr a pektogel – na každý jeden litr (což je asi kilogram malin) přidáme půl kilogramu cukru krupice a jeden pektogel.  Mícháme, aby se cukr rozpustil. Když se malinová směs začne znovu vařit, necháme zhruba 4 minuty bublat, poté hned odstavíme. Takto si malinová marmeláda zachová skvělou barvu i vůni. 

Ještě horkou malinovou marmeládu nalijeme do zavařovacích skleniček, převrátíme na víčko, aby se dobře zatáhlo a necháme vychladnout. 

Malinovou marmeládu podáváme na lívancích, palačinkách, k plnění apod. 

Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách

Jahody, rybíz, meruňky nebo třešně - marmelády a džemy z těchto druhů ovoce zná každý. Ale zkoušeli jste připravit džem z dýně, rajčat, brusinek a hrušek? Máme pro vás prima recepty, které vás chuťově překvapí.

Marmelády

Letní ovoce v receptech: Ovocné koláče, marmelády a nepřekonatelná domácí griotka

Višně, meruňky, maliny a rybíz - také už vám letošní úroda tak trochu přerůstá přes hlavu? Máme pro vás pár osvědčených tipů, co s nasbíraným ovocem.

Letní

 

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Malinová marmeláda

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena