Malinový cheesecake

Zpříjemněte si den klínkem výborného malinového cheesecaku. Jednoduchý recept zvládne opravdu každý. Může být také příjemným překvapením na Valentýna.


5.02x
75 min
1×

Postup přípravy

Mouku smícháme s kakaem, cukrem, přidáme žloutek a studené máslo nakrájené na kostky. Nejprve prsty zpracováváme jako drobenku a poté smícháme v těsto. Zabalíme do potravinářské folie a dáme alespoň na půl hodiny do lednice. Následně těsto přemístíme do dortové formy, vytvoříme dno koláče a také vyšší okraje. Dno propícháme vidličkou a předpečeme 15 minut v předehřáté troubě na 175 °C.

Tvaroh, čerstvý sýr, zakysanou smetanu, mletý a vanilkový cukr, vejce a lžíci vanilkového pudinku vyšleháme a nalijeme na předpečený korpus. 

Pečeme 50 minut na 160 °C. Střed horkého koláče ještě nebude úplně ztuhlý, stane se tak až po vychladnutí.

Nakonec připravíme ovocnou polevu. Marmeládu (zde použita domácí malinová, lze použít i mrazené ovoce) prohřejeme v nepřilnavém kastrůlku a přihustíme rozmíchaným solamylem v trošce vody. Necháme projít varem, stále mícháme a jakmile poleva zhoustne (asi 3 minuty), ihned korpus polijeme. 

Cheesecake necháme v lednici vychladit alespoň 2 hodiny.

Malinový cheesecake servírujeme nakrájený na klínky a podáváme ke kávě či čaji.

Oslava sv. Valentýna aneb láska prochází žaludkem


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Malinový cheesecake

Zpět na recept