Meruňkový džem s gelfixem

Rychlý recept na výborný meruňkový džem s gelfixem.


2.312x
30 min

Postup přípravy

Zdravé a pěkné pevné meruňky omyjeme, ale neloupeme, vypeckujeme, překrojíme na poloviny a každou polovinu pokrájíme na malé kousky. Pokrájené meruňky rozdělíme na poloviny a jednu polovinu rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši.

Malé kousky meruněk dáme do hrnce, přidáme meruňkovou kaši, přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme cukr krystal, přisypeme balení gelfixu, promícháme a přivedeme do varu. Vaříme prudkým varem 3 minuty a potom vypneme plamen.

Vysterilizované sklenice naplníme horkým džemem s kousky meruněk a uzavřeme víčkem. Naplněné sklenice obrátíme nahoru dnem a necháme odstát 5 minut v této poloze, aby se mezi víčkem a obsahem džemu ve sklenici vytvořilo vakuum. Sklenice obrátíme zpět, necháme vychladnout a odložíme na polici do spíže.

Meruňkový džem s gelfixem podáváme podle chuti na chlebu nebo různém pečivu. Jde o velmi rychlou a jednoduchou přípravu mimořádně chutného meruňkového džemu s kousky meruněk, který není přeslazený a má příjemně kyselou chuť
user-icon

autor Libchen


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Meruňkový džem s gelfixem

Zpět na recept