Měkké medové perníčky 1

Medové perníčky jsou ihned po upečení měkké.


4.579x
45 min
11×

Postup přípravy

Med, cukr, máslo a žloutky promícháme, potom přidáme mléko, sodu a veškeré koření. Zamícháme a přidáme mouku a ušlehaný sníh z bílků. Zpracujeme a uděláme bochník těsta, který dáme do moukou vysypané mísy, přikryjeme a necháme uležet alespoň 10 hodin v lednici.

Poté těsto vyválíme na tloušťku asi 4 mm a můžeme vykrajovat. Perníčky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.

Medové perníčky potřeme vejcem a dáme péct na 15 minut při 200 °C.

Hotové měkké medové perníčky zdobíme polevou z cukru a bílků.

Další skvělé vánoční recepty najdete zde:

user-icon

autor Arlene


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Měkké medové perníčky 1

Zpět na recept