Rychlé medové perníčky (světlé)

Medové perníčky mají starodávnou tradici a žádné cukroví nedokáže upoutat zrak, tak jako vytvarované a vyzdobené perníčky. Provoňte své Vánoce medem, skořicí, hřebíčkem, badyánem.


3.5231x
120 min
13×

Postup přípravy

V malém hrnci rozpustíme za stálého míchání Heru se 2 lžícemi medu a 13 dkg cukru. Základ přelijeme do mísy, přidáme 2 vejce, perníkové koření a postupně vmícháme hladkou mouku. Nakonec přidáme sodu. Těsto vypracujeme a necháme chvíli uležet na chladném místě.

Na pomoučeném vále vyválíme asi 0,5 centimetru silný plát a z něho pomocí tvořítek vykrajujeme různé tvary. Ty přeložíme nožem na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme zprudka v předehřáté troubě asi 3 minuty, dokud perníčky nemají růžovou barvu. Upečené světlé medové perníčky, ještě horké, potřeme rozkvedlaným vajíčkem.

Na polevu smícháme cukr, bílky a šťávu z 1/2 citronu a šleháme ručním šlehačem tak dlouho, dokud nevznikne hladká bílá hmota.

Polevou naplníme malý celofánový sáček. Na sáčku ustřihneme 1růžek. Tlakem vymačkáváme prostřiženým růžkem polevu ze sáčku a podle fantazie perníčky zdobíme. Polevu na perníčcích necháme zaschnout do druhého dne.

Světlé medové perníčky moc dobře voní a chutnají, můžeme je ale použít i jako vánoční ozdoby. A pokud je nesníte, ozdoby vydrží i na další Vánoce.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rychlé medové perníčky (světlé)

Zpět na recept