Masový džuveč

Výborný recept na pečené maso se zeleninou.


5.03x
90 min

Ingredience

1 svazečekpetrželka
4 ksbrambory
2 kgcibule
0.5 sklenkyvoda
4 ksrajče
1 kskvěták
0.25 kgbůček
0.25 kgvepřová krkovice
30 dkgfazolové lusky
3-4 ksbílá paprika

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Vepřovou krkovici a bůček nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oloupeme a spolu s menším květákem, bílými paprikami a rajčaty nakrájíme zhruba na stejné kousky. Zelenou petrželku, je lepší, když to není kudrnka, nakrájíme na jemno. Zelené fazolové lusky nakrájíme na menší kousky.

Na litinovém pekáči opečeme na pár kapkách oleje nakrájený bůček a krkovici, trochu podlijeme vodou a dusíme, dokud se voda neodpaří.

Potom vrstvíme nakrájené brambory, květák, bílé papriky a rajčata. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájené zelené fazole. Nakonec přidáme na jemno nakrájenou zelenou petrželku. Každou vrstvu osolíme. Stejně to nakonec asi bude málo. Množství v receptu je jen orientační, když dáme něčeho o trochu víc nebo méně, nevadí.

Masový džuveč promícháme opatrně odspodu a i v průběhu pečení opatrně mícháme, aby se nám zelenina nerozmačkala a zůstala celá. Že máme upečeno poznáme podle brambor, když jsou měkké, je hotovo.

Masový džuveč podáváme s chlebem a zalitý vypečenou šťávou.
user-icon

autor sorong.1


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masový džuveč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.