Variace na vepřový džuveč

Výborný recept na hlavní jídlo.


3.97x
45 min
2×

Ingredience

30 dkgpaprika
20 dkgcibule
2 lžícesádlo
20 dkgrajče
3 lžícerajčatový protlak
20 dkgrýže
60 dkgvepřová plec bez kosti

podle chuti

česnek
sůl
mletý pepř
čerstvý kopr

Postup přípravy

Očištěnou a nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme na malé kostky nakrájené maso (nejlépe plec) a orestujeme.

Orestované maso osolíme, okořeníme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě. Pak podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka. Když je maso poloměkké, přidáme nakrájené papriky a rajčata, protlak, utřený česnek a propranou rýži. Vše dobře promícháme. Podle potřeby přidáme vodu a zvolna dusíme doměkka.

Variaci na vepřový džuveč sypeme sekaným koprem nebo petrželkou. Variaci na vepřový džuveč podáváme teplou.
user-icon

autor lumik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Variace na vepřový džuveč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.