Džuveč

Kořeněné jídlo z rýže, zeleniny a masa.


3.3127x
90 min
1×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
sůl
petrželka
2 kscibule
10 clsmetana
250 grýže
0.5 kostkymasox
bobkový list
mletá sladká paprika
2 kspaprika (zelená)
500 ghovězí přední bez kostí
30 gmražená mrkev s hráškem

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky, papriku na nudličky a cibuli jemně nasekáme.

V rozehřátém tuku osmahneme dozlatova cibuli, přidáme nudličky paprik a maso. Osmažíme, vmícháme česnek utřený se solí, pepř, trošku masoxového vývaru a zakryté dusíme do poloměkka. Pak přidáme zeleninu a dusíme 20 minut.

Vmícháme rýži, bobkový list, zalijeme masoxovým vývarem a dusíme do měkka.

Hotový džuveč přelijeme smetanou a podáváme hojně sypaný jemně sekanou petrželkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Džuveč

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.