Recept na velmi podařený oběd z jednoho pekáčku. Masové závitky z bůčku, které správně okořeníme a naplníme zelím a klobáskou. A abychom zbytečně nešpinili nádobí a ušetřili si čas, rovnou k nim při pečení přidáme brambory a zelí, zároveň si tak rovnou připravíme i výbornou a voňavou přílohu.
4 stroužky | česnek | |
0.5 kg | bůček | |
2 ks | cibule | |
0.3 kg | kysané zelí | |
4 ks | klobásky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
paprika (grilovací koření) | ||
podle potřeby | ||
brambory | ||
tuk na vymazání |
8 tipů, jak připravit masové závitky
Osvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech
Zbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.