Marmeláda z čerstvých brusinek

Domácí marmeláda z čerstvých brusinek je výborná k lívancům, vdolkům, na celozrnné pečivo, ale hodí se i ke svíčkové omáčce. Recept je jednoduchý.


4.215x
30 min
1×

Postup přípravy

Čerstvé bobule brusinek propláchneme studenou vodou. V kastrolu promícháme vodu s cukrem a přivedeme k varu. Do vroucího cukerného roztoku přidáme brusinky a vaříme, dokud bobule nepopraskají. Pak teplotu snížíme, přidáme kůru a hřebíček. Marmeládu z čerstvých brusinek vaříme na mírném ohni, za občasného míchání necháme probublávat asi 15 - 20 minut do zhoustnutí. Ještě teplou marmeládu přendáme do sklenice a uzavřeme. Marmeládu z čerstvých brusinek s kousky bobulek podáváme jako přílohu k sladkým moučníkům, masu a omáčkám.


Rychlá meruňková marmeláda krok za krokem


Recept na vynikající meruňkovou marmeládu. Příprava vám nezabere více než 15 minut.


Rychlá


Marmelády a džemy ke konci léta patří: Sáhněte i po netradičních surovinách


Jahody, rybíz, meruňky nebo třešně - marmelády a džemy z těchto druhů ovoce zná každý. Ale zkoušeli jste připravit džem z dýně, rajčat, brusinek a hrušek? Máme pro vás prima recepty, které vás chuťově překvapí.


Marmelády


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marmeláda z čerstvých brusinek

Zpět na recept