Kachní játrový krém s bylinkami

Recept na jemně pikantní játrový krém, který bude určitě vhodnou chuťovkou při oslavách Silvestra. Vhodnou přílohou jsou bagetky, brusinky a bylinková omáčka.


3.314x
60 min

Postup přípravy

Pečené kachní maso nakrájíme na drobné kostičky. Kachní játra očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Koriandr a tymián jemně nakrájíme. Asi 180 g másla rozpustíme v mikrovlnce a zbývající máslo použijeme na smažení.

V hlubší pánvi na másle (asi 70 g) necháme zesklovatět šalotku s česnekem. Pak vmícháme pokrájená kachní játra, která za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud nejsou bílá. Takto připravenou směs ochutíme solí, černým čerstvě mletým pepřem, cayenským pepřem a nasekaným tymiánem. Vše ještě asi 5 minut opékáme, aby všechny chutě a vůně prolnuly.

Takto připravená kachní játra mixujeme s pečeným masem. Postupně přiléváme rozpuštěné máslo a smetanu, dokud nevznikne hladký krém. Játrovou směs podle potřeby dochutíme, promícháme s čerstvým koriandrem, vlijeme do silikonových tvořítek a necháme v chladu ztuhnout.

Kachní játrový krém podáváme s rozpečenou bagetou a brusinkami jako chuťovku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní játrový krém s bylinkami

Zpět na recept