Kachní játrový krém s bylinkami

Recept na jemně pikantní játrový krém, který bude určitě vhodnou chuťovkou při oslavách Silvestra. Vhodnou přílohou jsou bagetky, brusinky a bylinková omáčka.


3.314x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
3 ksšalotka
4-5 lžicsmetana ke šlehání
1 hrstčerstvý koriandr
2 snítkyčerstvý tymián
400 gkachní játra
250 gčerstvé máslo
150 gpečené kachní maso

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
cayenský pepř

Postup přípravy

Pečené kachní maso nakrájíme na drobné kostičky. Kachní játra očistíme a nakrájíme na kousky. Oloupanou šalotku a česnek jemně usekáme. Koriandr a tymián jemně nakrájíme. Asi 180 g másla rozpustíme v mikrovlnce a zbývající máslo použijeme na smažení.

V hlubší pánvi na másle (asi 70 g) necháme zesklovatět šalotku s česnekem. Pak vmícháme pokrájená kachní játra, která za stálého míchání restujeme tak dlouho, dokud nejsou bílá. Takto připravenou směs ochutíme solí, černým čerstvě mletým pepřem, cayenským pepřem a nasekaným tymiánem. Vše ještě asi 5 minut opékáme, aby všechny chutě a vůně prolnuly.

Takto připravená kachní játra mixujeme s pečeným masem. Postupně přiléváme rozpuštěné máslo a smetanu, dokud nevznikne hladký krém. Játrovou směs podle potřeby dochutíme, promícháme s čerstvým koriandrem, vlijeme do silikonových tvořítek a necháme v chladu ztuhnout.

Kachní játrový krém podáváme s rozpečenou bagetou a brusinkami jako chuťovku.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachní játrový krém s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena