Recept na hlavní chod z kuřecích jater s rýží a zeleninou s chutí tymiánu a česneku.
500 g | kuřecí játra |
50 g | paprika červená |
1 ks | cibule |
3 stroužky | česnek |
0.5 lžičky | drcený tymián |
100 g | hrášek sterilovaný |
200 g | rýže |
podle potřeby | |
---|---|
2-3 lžíce | olej |
150-200 ml | kuřecí vývar |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
pažitka nasekaná |
Kuřecí játra nakrájíme na kousky, zbavíme blanek, osušíme a opepříme. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nasekáme najemno a stroužky česneku prolisujeme. Sterilovaný hrášek necháme okapat. Rýži připravíme podle návodu na obalu.
V hluboké pánvi orestujeme na oleji kuřecí játra ze všech stran dorůžova. Poté je vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli, přidáme papriku, tymián a česnek. Vše ještě asi 2 minuty za stálého míchání opékáme a následně přilijeme vývar, který přivedeme k varu. Pak vložíme opečená játra a za občasného míchání vše zvolna vaříme asi 8 -10 minut, dokud se část tekutiny neodpaří. Pak k játrovému základu přidáme uvařenou rýží a hrášek, směs promícháme, prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a pažitkou.
Rýžovou s měs s kuřecími játry rozdělíme na porce a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou jsou zeleninové saláty.
Recept na pikantní krůtí játra na cibuli krok za krokem
Podrobný FOTORECEPT na krůtí játra restovaná na cibulce. Díky postupu krok za krokem zvládne tento hlavní chod připravit každý.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena