Ořechové cukrovíčko, které má tvar lodiček a je zdobené mandličkou.
Hodnocení
2.9
/ 5 (786x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
180 g
máslo
- -
rum
- -
kakao
1 ks
žloutek
- -
mandle
200 g
polohrubá mouka
- -
skořice mletá
1 ks
vanilkový cukr
100 g
cukr moučka
100 g
lískové oříšky
Postup přípravy
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme žloutek, rum, zapracujeme prosátou mouku, kakao, skořici a nastrouhané oříšky. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého podle potřeby přidáme trochu mléka. Z těsta vytvarujeme válečky dlouhé asi 1cm a silné asi 4cm a na koncích je zašpičatíme. Klademe je na plech a potřeme rozšlehaným bílkem. Do středu vtiskneme polovinu oloupané mandle. V mírně vyhřáté troubě pečeme asi 10 minut dorůžova.