Maminčina čočka nakyselo

Recept na chutnou čočku, jak ji vaříme u nás doma.


2.816x
45 min

Ingredience

2 kscibule
600 gčočka
1 lžícehladká mouka

zálivka

1.5 lžícecukr
0.5 lžícesůl
2 lžíceocet

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
podravka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Nejprve si přebranou čočku namočíme na 1 hodinu ve studené vodě a potom ji ve stejné vodě vaříme. Když je čočka skoro měkká, přidáme sůl, pepř, podravku a krátce provaříme. Z uvařené čočky slijeme skoro všechnu vodu do vedlejší nádoby a odstavíme. Během vaření čočky nakrájíme cibuli na jemno a uzené na malé kostky. Cibuli osmahneme dozlatova, přidáme nakrájené uzené, dodáme hladkou mouku a osmahneme dozlatova. K vzniklé jíšce přidáme část slité vody z čočky, aby se vytvořila kašička. Jíšku krátce provaříme. Jíšku přidáme na zahuštění do uvařené čočky. Nemusíme všechnu, přidáme jen podle potřeby, aby se čočka spojila. Na octovou zálivku smícháme ocet, cukr a sůl. Před zamícháním čočky přidáme rozpuštěnou zálivku a pak teprve vše důkladně promícháme. Čočku případně ještě dochutíme octem či solí. Snažíme se čočku příliš nemíchat, aby se moc nerozdrtila. Maminčinu čočku nakyselo podáváme s uzeninou podle naší obliby, volským okem a okurkou. Pokud chceme, čočku ještě ozdobíme osmaženou cibulkou.
user-icon

autor Conny

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maminčina čočka nakyselo

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena