Malajské řízky

Jednoduchý oběd, kterým očarujete i ty nejnáročnější strávníky.


3.084x
30 min

Postup přípravy

Nejprve si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a nastrouháme. Vejce smícháme se sójovou omáčkou, česnekem, kořením a nakonec zahustíme solamylem. Marináda by měla mít hustou konzistenci.

Vepřovou kýtu podle potřeby začistíme. Omyjeme ji, osušíme a nakrájíme proti vláknu na plátky. Syrové řízky vložíme do marinády a necháme je nejméně 2 hodiny marinovat. Je lepší marinovat je 24 hodin.

Pak si rozpálíme v pánvi olej a malajské řízky smažíme. Během smažení je můžeme potírat zbylou marinádou.

Malajské řízky podáváme s novými brambory či s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Fendryska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Malajské řízky

Zpět na recept