Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky

Francouzské makronky jsou drobné mandlové "laskonky" nejrůznějších barev slepované ochucenou náplní. Vyzkoušejte recept Pavla Jurašky, šéfcukráře Brasserie La Gare.


3.8119x
60 min

Postup přípravy

Smícháme mandlovou moučku s moučkovým cukrem. Bílky si rozdělíme na polovinu (100 a 100 g).

Do kastrůlku si připravíme cukr krupici s vodou. První polovinu bílků společně se špetkou soli vyšleháme a dáme vařit spolu s cukrovou vodou. Vaříme na 118 °C. Rozvar vlijeme do sněhu (na třikrát) a šleháme. Mezitím vlijeme druhou polovinu bílků do směsi mandlové moučky a cukru, vznikne kaše. Až sníh mírně vychladne, vmícháme ho do kaše. Do těsta na makronky můžeme přidat skořici, kokos, potravinářské barvivo, kakao apod., podle toho, pro jaký druh makronek jsme se rozhodli.

Tuto základní směs nastříkáme na plech nebo silikonovou podložku a necháme 45 minut osychat. Poté makronky pečeme 9 minut na 180 °C (na co nejmenší výkon trouby). Upečené makronky sundáváme z plechu až za studena!

Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky spojujeme libovolnou náplní. Dá se použít marmeláda, čokoládový ganáž, mascarpone s ovocem, máslový krém apod. Záleží na naší chuti.

Z uvedených ingrediencí připravíme 40 ks makronek.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Makronky podle šéfcukráře Pavla Jurašky

Zpět na recept