Nechte se nalákat na nekynuté lívanečky z kyselé smetany, s ovocem a jogurtem.
těsto | |
---|---|
1 špetka | sůl |
4 ks | vejce |
40 g | cukr moučka |
50 g | hladká mouka |
1 špetka | kypřicí prášek |
250 ml | kyselá smetana |
omáčka | |
2 lžíce | solamyl |
500 ml | voda |
2 lžíce | cukr krupice |
500 ml | ovoce |
na ozdobu | |
500 ml | bílý jogurt |
citron (pomeranč) |
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve smetaně rozkvedláme žloutky s cukrem, solí a hladkou moukou. Šlehat můžeme ručním šlehačem, aby nezůstaly žmolky. Přidáme tuhý sníh z bílků, špetku kypřícího prášku a lehce promícháme. Na vymaštěné rozehřáté pánvi (nebo lívanečníku) pečeme malé lívanečky po obou stranách. Ovocnou omáčku můžeme připravit z ovoce čerstvého, kompotového, nebo zmrazeného. Ovoce zalijeme polovinou vody, přidáme 2 lžíce cukru a přivedeme k varu. Ve druhé polovině studené vody rozmícháme solamyl, přilijeme k ovoci a ještě chvíli povaříme do zhoustnutí omáčky. Omáčku lze použít na lívanečky teplou, ale i vychladlou. Lívanečky z kyselé smetany rozdělíme na talíře, přelijeme bílým jogurtem a přelijeme ovocnou omáčkou. Zdobíme plátkem citronu nebo pomeranče.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena