Bílá kyselá polévka

Z dob, kdy se ještě zbytky mléka nevylévaly, ale používaly pro tuto skvělou a jednoduchou polévku. Určitě existuje podobný recept v mnoha rodinách. Tento je náš.


5.01x
35 min

Ingredience

30 gmáslo
0.5 kgbrambory
400 mlmléko
2 lžícehladká mouka
2 kelímkyzakysaná smetana
2 kelímkykyška

podle chuti

sůl
ocet

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit brambory ve slupce. To samozřejmě záleží na druhu a staří brambor, ale ve slupce jsou prostě nejlepší.

Na dně hrnce necháme zabublat trochu vody, aby se mléčné ingredience ihned nepřipálily. Přidáme kyšku, zakysanou smetanu a mléko. Začneme pozvolna vařit. Jakmile začne obsah v hrnci trvale vařit, přidáme dvě vrchovaté lžíce mouky rozpuštěné ve vodě a opět přivedeme k varu. Přidáme sůl a polévkovou lžíci octa. Pozvolna vaříme a mícháme, aby se polévka nepřichytila. Asi po 20 minutách přidáme jedno celé vejce a dobře rozkvedláme. Přidáme kousek másla. Po pár minutách vaření je hotovo.

Brambory oloupeme až na talíři a přelijeme horkou bílou kyselou polévkou.
user-icon

autor Jakub


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bílá kyselá polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena