Vaření.czReceptyLilkové řízečky nejen pro vegetariány

Lilkové řízečky nejen pro vegetariány

Jednoduchá příprava smažených lilků.


5.07x
30 min

Ingredience

2 kslilek
hrubá sůl

na obalení

3 ksvejce
strouhanka
2 lžičkyparmazán
hladká mouka
2 lžičkyčerstvá petrželka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Větší lilky oloupeme, umyjeme a osušíme. Lilky rozpůlíme po délce na půlky a nakrájíme na 1 cm poloviční plátky. Dáme je do sítka a každý poloviční plátek dobře osolíme. Přikryjeme talířem a necháme stát alespoň na hodinku. Lilky se takto zbaví přebytečné vody. Připravené lilky začneme obalovat v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance dochucené parmazánem a čerstvě nasekanou petrželkou. Lilkové řízečky nejen pro vegetariány smažíme v rozehřátém oleji na střední teplotě, aby se nám dobře prosmažily. Poté je necháme dobře okapat na kuchyňské utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje. Lilkové řízečky nejen pro vegetariány podáváme teplé nebo vlažné jako předkrm a chuťovku. Tip: Takto můžeme připravit i cuketu a dýni.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Lilkové řízečky nejen pro vegetariány

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena