Lilkové řízečky nejen pro vegetariány

Jednoduchá příprava smažených lilků.


5.07x
30 min

Postup přípravy

Větší lilky oloupeme, umyjeme a osušíme. Lilky rozpůlíme po délce na půlky a nakrájíme na 1 cm poloviční plátky. Dáme je do sítka a každý poloviční plátek dobře osolíme. Přikryjeme talířem a necháme stát alespoň na hodinku. Lilky se takto zbaví přebytečné vody.

Připravené lilky začneme obalovat v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance dochucené parmazánem a čerstvě nasekanou petrželkou.

Lilkové řízečky nejen pro vegetariány smažíme v rozehřátém oleji na střední teplotě, aby se nám dobře prosmažily. Poté je necháme dobře okapat na kuchyňské utěrce, aby se zbavily přebytečného oleje.

Lilkové řízečky nejen pro vegetariány podáváme teplé nebo vlažné jako předkrm a chuťovku.

Tip: Takto můžeme připravit i cuketu a dýni.


user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lilkové řízečky nejen pro vegetariány

Zpět na recept