1 hrnek | tarhoňa | |
2 lžíce | olej ze sušených rajčat | |
4-6 lžic | parmazán | |
4 ks | rajčata | |
2-3 ks | bílá paprika | |
1-2 ks | okurka salátová | |
podle chuti | ||
---|---|---|
ocet balsamico | ||
sůl | ||
mletý barevný pepř |
Tarhoňu uvaříme v osolené vodě, až je al dente. Poté ji scedíme a promícháme s olivovým či jiným oblíbeným olejem. Já použila ochucený olej ze sušených rajčat, ten je úplně nejlepší. Necháme vychladnout.
Mezitím, co se nám tarhoňa vaří, očistíme si zeleninu a nakrájíme na kousky. Množství zeleniny je na nás, já ji dala možná i o něco víc než je uvedeno v ingrediencích.
Tarhoňu poté promícháme se zeleninou, podle chuti osolíme, opepříme, zakápneme balsamikovým či jiným octem a promícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán. A máme hotovo.
Letní zeleninový salát s tarhoňou podáváme za studena, skvěle poslouží i jako oběd do práce, školy, případně si jej můžeme vzít na letní piknik či jako svačinku na cesty.
Videorecept: Zeleninový salát podle Anny
Univerzální recept na zeleninový salát, který můžete udělat i 100× jinak. Vypadá i chutná skvěle.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena