Vaření.czReceptyLehký salát s pečenou cizrnou

Lehký salát s pečenou cizrnou

Recept na lehkou veganskou večeři.


0.00x
45 min

Ingredience

1 kscizrna konzervovaná
2 ksmrkev
2 lžíceolej
1 lžičkauzená paprika
1 špetkasůl
1 balenísalátové listy (polníček, čekanka, dubáček)
2 ksrajčata
1 baleníbílé tofu
1 hrstdýňová semínka

zálivka

3 lžíceolivový olej
1 lžičkahořčice
1 lžičkajavorový sirup nebo med
2 lžícejablečný ocet
1 špetkasůl, pepř

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme pečenou cizrnu. Z cizrny slijeme nálev a propláchneme ji čistou vodou. Osušíme, zakápneme olejem, osolíme a poprášíme uzenou paprikou. Přidáme na hranolky nakrájenou očištěnou mrkev a vše pečlivě promícháme a přendáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25 minut (dozlatova).

Mezitím si připravíme zálivku. Do misky dáme 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce jablečného octa, lžičku hořčice a lžičku javorového sirupu a pečlivě promícháme.

Připravený salát přelijeme zálivkou, posypeme pečenou cizrnou, na kostičky nakrájeným tofu a dýňovými semínky.

Cizrna jako zdroj bílkovin nejen pro vegetariány aneb hummusem to nekončí

Cizrna neboli římský hrách je velmi vděčnou luštěninou s vysokým obsahem železa, zdravých tuků a vlákniny. Při jejím použití bezpochyby platí, že málo peněz uděláme hodně muziky - lze ji použít jako hlavní chod, přílohu, může být součástí salátu, můžeme z ní připravit výbornou pomazánku či polévku, ale uplatnění najde i při přípravě placiček nebo oblíbeného falafelu - smažených cizrnových koulí. Pojďme se společně podívat na 10 receptů, které obohatí váš jídelníček.

Cizrna

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

Jak odlehčit jídelníček a dodat tělu potřebné živiny? Luštěniny jsou správnou volbou, a to díky obsahu komplexních sacharidů, vlákniny, aminokyselin a rostlinných bílkovin. Ovšem ne každý má rád hrách, čočku, fazole či cizrnu v klasické podobě. Máme pro vás jednoduché řešení, luštěninové těstoviny Légumio od Bonduelle, které se dají výborně kombinovat, navíc jsou přirozeně bezlepkové.

Luštěniny

Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů

Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.

Novoroční


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lehký salát s pečenou cizrnou

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Kuchařky
Luštěniny

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena