Obdoba kynutých ovocných knedlíků - oblíbená pochoutka ke každé příležitosti.
těsto | |
---|---|
3 dl | vlažné mléko |
1 kostka | droždí |
1 ks | vejce |
1 lžička | sůl |
2 lžíce | cukr |
400 g | polohrubá mouka |
náplň | |
300 g | ovoce |
máslo | |
1 hrneček | máslo přepuštěné |
na ozdobu | |
1 kostka | tvrdý tvaroh |
podle chuti | |
3 lžíce | cukr |
Do poloviny hrnku nalijeme vlažné mléko a v něm rozdrobíme čerstvé droždí s trochou cukru. Necháme kynout asi čtvrt hodiny. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, sůl, vzešlý kvásek a ještě trochu mléka a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout zhruba půl hodiny. Poté těsto rozválíme a vykrajujeme malé obdélníčky, které plníme libovolným ovocem.
Taštičky poté zavaříme ve vařící osolené vodě, dokud nevyplavou. Poté vidličkou obrátíme a ještě vaříme zhruba další tři minuty. Po vyjmutí taštičky, stejně jako knedlíky, propícháme vidličkou, aby z nich vyšla pára. Podáváme bohatě posypané cukrem a nastrouhaným tvrdým tvarohem, nakonec přelité rozpuštěným máslem.
Sladké obědy do vaší kuchařky: 8 zaručených receptů na teplá sladká jídla
Teplé a sladké hlavní chody, které potěší nejen děti. Vždyť kdo by odolal buchtičkám se šodó, plněným bramborovým knedlíkům s ovocem nebo klasické žemlovce s jablíčky? Obědy ve sladké podobě jsou spíše českou specifikou, ale proč ne. Občas je každý z nás rád zařadí do jídelníčku. Zkuste tyto prověřené recepty.
Recept na buchtičky s krémem krok za krokem
Česká klasika, sladký hlavní chod, který mají v oblibě nejen děti. V hlavní roli kynuté buchtičky a vanilkový krém, obojí si připravíme krok za krokem.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena