Kynuté ovocné knedlíky

Vynikající knedlíky plněné ovocem. Jednoduchý recept.


4.391x
60 min
18×

Ingredience

ovoce

těsto

1-2 špetkysůl
1 lžičkamáslo
1 ksžloutek
0.3 lmléko
0.5 kostkydroždí
1 lžícecukr moučka
400 ghrubá mouka

na ozdobu

máslo
cukr moučka

podle chuti

mletá skořice
měkký tvaroh

Postup přípravy

Na kynuté knedlíky si těsto připravíme následovně: Nejprve je třeba udělat kvásek. Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní větší důlek a do důlku nasypeme cukr. Na cukr poté rozdrobíme droždí a vše zalijeme mlékem. Kvásek necháme nabobtnat. Na bok mísy rozklepneme ještě žloutek a přisypeme sůl.

Po nabobtnání kvásku všechny ingredience vypracujeme mixérem s hnětací metlou do tuhého a nelepivého těsta. Těsto necháme v míse vykynout.

Po vykynutí polévkovou lžící rozdělíme na jednotlivé bochánky, které si mírně vytvarujeme a dovnitř vložíme ovoce (švestky, jahody, borůvky či jiné) podle chuti. Důkladně jednotlivé bochánky zabalíme tak, aby ovoce nečouhalo ven.

Předem si ještě přichystáme do hrnce vodu, kterou přivedeme k varu a jednotlivé knedlíky vložíme na pařáček či hrnec se otvory dole. Přikryjeme poklicí a knedlíky necháme zapařit. Že jsou knedlíky hotové poznáme tak, že se nám nelepí těsto na špejli.

Kynuté ovocné knedlíky potom servírujeme na talíře, sypeme cukrem, skořicí a polijeme máslem. Chutné jsou i s rozmixovaným tvarohem a posypané cukrem.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kynuté ovocné knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena