Restovaná kuřecí prsa s dušenou mrkví přelitá kerblíkovou smetanovou omáčkou.
1 lžička | cukr |
sůl | |
3 lžíce | máslo |
1 ks | žloutek |
2 svazky | mrkev |
50 g | kerblík |
30 ml | bílé víno |
2 lžíce | olivový olej |
4 ks | kuřecí prsa |
200 g | zakysaná smetana |
1-2 lžičky | horčice |
hrubý černý pepř | |
250 ml | instatní vývar |
Mrkve očistíme, ale nekrájíme. Kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme kuřecí prsa a odložíme je do tepla.
Vývar přivedeme k varu, přidáme do něj máslo a mrkev, kterou ve vývaru vaříme asi 15 minut. Pak mrkve vyndáme a taky uložíme do tepla. Do vývaru přilijeme smetanu a omáčku přivedeme k varu. Žloutek smícháme s vínem, horčicí a spolu s nasekaným kerblíkem. Vše přimícháme do smetanové omáčky, dochutíme solí, pepřem a cukrem.
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s mrkví a přeléváme kerblíkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale nemusí být žádná.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.