Kuřecí prsa s mrkví

Restovaná kuřecí prsa s dušenou mrkví přelitá kerblíkovou smetanovou omáčkou.


3.0233x
30 min
2×

Postup přípravy

Mrkve očistíme, ale nekrájíme. Kerblík omyjeme, osušíme a nasekáme. Kuřecí prsa omyjeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji orestujeme kuřecí prsa a odložíme je do tepla.


Vývar přivedeme k varu, přidáme do něj máslo a mrkev, kterou ve vývaru vaříme asi 15 minut. Pak mrkve vyndáme a taky uložíme do tepla. Do vývaru přilijeme smetanu a omáčku přivedeme k varu. Žloutek smícháme s vínem, horčicí a spolu s nasekaným kerblíkem. Vše přimícháme do smetanové omáčky, dochutíme solí, pepřem a cukrem.


Kuřecí prsa nakrájíme na plátky a podáváme s mrkví a přeléváme kerblíkovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale nemusí být žádná.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí prsa s mrkví

Zpět na recept