marináda | ||
---|---|---|
400 g | kuřecí prsa s kůží | |
2 špetky | sůl | |
1-2 stroužky | česnek | |
2 lžičky | směs koření na drůbež | |
3 lžíce | smetanový bílý jogurt | |
salát | ||
300 g | směs listových salátů | |
4 ks | rajčata | |
2 lžíce | olivový olej | |
1 lžička | citronová šťáva | |
1 lžička | sůl | |
1 špetka | pepř | |
2 lžíce | směs bylinek na salát | |
příloha | ||
1 balíček | pšeničná tortilla | |
dresink | ||
1 kelímek | tučný bílý jogurt | |
1 špetka | pepř | |
1 špetka | sůl | |
2 lžičky | šťáva z citronu | |
1 stroužek | česnek | |
2-3 ks | větší sterilované okurky |
Shawarmu připravujeme obvykle z kuřecích prsou, ale vhodná jsou i stehna. Maso nasolíme, potřeme česnekem a kořenící směsí, kterou smícháme s bílým jogurtem. Maso zprudka opečeme na pánvi z obou stran a poté grilujeme doměkka. Připravíme salát, který můžeme libovolně obměnit. Mohou to být například listy mladého špenátu, hlávkový salát, rajčata, barevné papriky, okurky, ale i krouhané zelí.
Salát ochutíme bylinkami, solí, pepřem, citronovou šťávou a olivovým olejem. Maso podáváme teplé, nakrájené na kousky a zabalené se salátem v tortille nebo s pita chlebem. Podáváme s jogurtovým dipem - bílý jogurt smícháme se solí, pepřem, citronovou šťávou, nasekanými sterilovanými okurkami a česnekem.
Recept na hummus - cizrnovou pomazánku krok za krokem
Vyzkoušejte domácí přípravu hummusu - velmi oblíbené pomazánky z cizrny. Vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc. Fotorecept krok za krokem.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena