Arabský chléb


3.0565x
150 min

Postup přípravy

Hrubou mouku vsypeme do mísy, přidáme sušené droždí, sůl a římský kmín. Dobře promícháme. Postupně přiléváme takové množství teplé vody, až nám vznikne tuhé těsto, které dobře propracujeme a uhněteme do hladka. Těsto v míse přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 1,5 hodiny vykynout. Mokrýma rukama těsto rozdělíme na 2 poloviny a vytvoříme kulaté bochánky, které přendáme na plech pokrytý pečicím papírem. Bochánky přikryjeme a necháme kynout ještě asi 30 minut. Mezitím troubu předehřejeme na 200 °C. Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem a hustě posypeme semínky, např. jeden bochánek sezamovými a druhý černuchou. Pečeme nejdříve 10 minut při 200 °C, pak snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších cca 20 min. Po upečení chléb přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Na posypání:

· 1 lžíce sezamových semínek · 1 lžíce černého kmínu - černuchy
user-icon

autor admin_iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Arabský chléb

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena