Kuře s brusinkami

Recept na jemné a křehké maso v brusinkové omáčce s podušenými žampiony. Zvláštní kombinace, ale je to dobrota!


3.0609x
35 min

Postup přípravy

Kuřecí maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na másle po obou stranách opečeme, podlijeme a podusíme doměkka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.

Z oleje či jiného tuku a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem nebo vodou a přilijeme brusinkový kompot i s nálevem (malou sklenku). Na zbylém tuku osmahneme cibuli, přidáme žampiony a citronovou šťávu a podusíme do změknutí. Do brusinkové omáčky přidáme žampiony a kuřecí maso, už jen krátce prohřejeme.

Kuře s brusinkami podáváme ideálně s jasmínovou rýží, ale samozřejmě se řídíme vlastní chutí a zvolíme i jinou přílohu.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře s brusinkami

Zpět na recept