Recept na kuře s mangem krok za krokem

Recept na kuře s mangem krok za krokem

Kuřecí kousky naložené v netradiční sladko-pálivé marinádě chutnají v kombinaci s mangem dokonale! Doporučujeme vyzkoušet! FOTORECEPT krok za krokem.

6903×

Kuře s mangem krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Budeme potřebovat 600 g kuřecích prsou, 1 velké méně zralé mango, 2 lžíce medu, 60 ml rýžového vína mirin, 60 ml sojové omáčky s nižším obsahem soli, asi 2 cm čerstvého zázvoru, 1 větší stroužek česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 menší cibuli, 2 - 3 jarní cibulky (zelenou část), na dochucení sůl a pepř, na dozdobení bílý sezam. 



2) Česnek a zázvor oloupeme, obojí nastrouháme najemno a promícháme s medem, vodou, mirinem a sojovou omáčkou. 

3) Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. 

4) Připravené maso naložíme do marinády a necháme v chladu nejlépe 2 hodiny marinovat. 

Před tepelnou úpravou maso z lednice vyjmeme alespoň 30 minut dopředu, aby mělo pokojovou teplotu. 

5) Mango oloupeme, vykrojíme pecku a oranžovou část nakrájíme na podobně velké kousky jako maso. 

6) Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo nudličky. V rozpáleném oleji ji osmažíme a přihodíme naložené maso.

Prudce osmahneme a necháme za častého míchání odpařit většinu tekutiny. 

7) Přidáme nakrájené mango, dobře promícháme a ještě chvíli prohříváme. 

8) Nakonec přimícháme nakrájenou jarní cibulku. 

9) Kuře s mangem ihned servírujeme s rýží a sypeme bílým sezamem. 

Kuře s mangem a finanční náročnost

Za kuřecí maso si započítáme cca 80 Kč, mango nás přijde na 40 Kč, rýžové víno na 40 Kč, cibule s čenekem, zázvorem a jarní cibulkou asi na 15 Kč, med s olejem, sojovou omáčkou a kořením na zhruba 20 Kč. Čtyři porce kuřecího s mangem nás tak budou stát přibližně 195 Kč. 

user-icon

autor Michy

Podobné články
Recepty ke článku
Žena.cz