Kung-pao z kuřete

Recept na pochoutku z Číny. Kuřecí směs, která je typická svou nasládlou chutí.


3.01149x
45 min
2×

Ingredience

1-2 lžícecukr
1 ksvejce
1-2 lžícesolamyl
4 kschilli paprička
100 garašídy
600 gkuřecí prsa

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
sójová omáčka
mletý černý pepř
rýžové víno

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kousíčky. Vejce smícháme se solí a škrobem na hustou kašičku, v níž obalíme kousíčky masa. Obalené maso necháme chvíli odležet.

Chilli papričky bez semínek nasekáme a dáme do hrnečku se sójovou omáčkou, rýžovým vínem, cukrem a špetkou soli. Zálivku převaříme a stáhneme z ohně.

Na prudkém ohni rychle orestujeme kuřecí maso. Po chvíli přidáme arašídy a asi po 2 minutách zalijeme připravenou omáčkou. Kung-pao z kuřete dobře promícháme a chvíli povaříme, až omáčka obalí jednotlivé kousky masa. Kdyby byla omáčka moc řídká, přidáme trošku škrobu.

Kung-pao z kuřete ihned podáváme. Nejlépe podáváme s rýží. Zdobíme nasekanou zelenou bylinkou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kung-pao z kuřete

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.