Kung-pao z kuřete

Recept na pochoutku z Číny. Kuřecí směs, která je typická svou nasládlou chutí.


3.01149x
45 min
2×

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kousíčky. Vejce smícháme se solí a škrobem na hustou kašičku, v níž obalíme kousíčky masa. Obalené maso necháme chvíli odležet.

Chilli papričky bez semínek nasekáme a dáme do hrnečku se sójovou omáčkou, rýžovým vínem, cukrem a špetkou soli. Zálivku převaříme a stáhneme z ohně.

Na prudkém ohni rychle orestujeme kuřecí maso. Po chvíli přidáme arašídy a asi po 2 minutách zalijeme připravenou omáčkou. Kung-pao z kuřete dobře promícháme a chvíli povaříme, až omáčka obalí jednotlivé kousky masa. Kdyby byla omáčka moc řídká, přidáme trošku škrobu.

Kung-pao z kuřete ihned podáváme. Nejlépe podáváme s rýží. Zdobíme nasekanou zelenou bylinkou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kung-pao z kuřete

Zpět na recept