Recept na rychlý a jednoduchý pokrm, lehký oběd i večeře, chutná dětem!
směs | |
---|---|
2 lžíce | olej |
1 ks | cibule |
0.5 ks | pórek |
2 hrnečky | rýže |
1 lžička | grilovací koření |
0.5 ks | paprika červená |
0.5 ks | paprika zelená |
0.5 ks | paprika žlutá |
2 lžičky | rajský protlak |
1 lžička | mletá sladká paprika |
1 l | voda nebo vývar |
500 g | krůtí prsa |
podle chuti | |
sůl | |
pepř | |
příloha | |
1 ks | brokolice |
Ve vyšší pánvi nebo kastrolu zpěníme na oleji trochu pokrájené cibule a postupně přidáváme další ingredience - krůtí prsa pokrájená na nudličky, nejlépe předem osolená a okořeněná červenou paprikou či směsí grilovacího koření, pórek nakrájený na kolečka, červenou, žlutou a zelenou papriku nakrájenou na malé kostičky, můžeme přidat i jednu malou pikantní klobásu. Vše necháme řádně podusit pod poklicí, občas zamícháme. Po změknutí masa a paprik přidáme dvě lžičky rajského protlaku a opět promícháme, pak přisypeme asi dva hrnky rýže, dobře promícháme a necháme rýži zesklovatět. Často mícháme, rýže se ráda připaluje. Nakonec zalijeme větším množstvím vody nebo vývaru a necháme na mírném plameni probublávat pod poklicí. Občas nezapomeneme zamíchat. Uvařená rýže pohltí téměř všechnu vodu, přitom rizoto nebude suché, zůstane šťavnaté a plné chuti. Krůtí rizoto s brokolicí můžeme podávat s přílohou - skvěle jej doplní jemně osolené růžičky brokolice, které jsme připravili na páře, případně klasickým vařením.
Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě
Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena