Krůtí rizoto s brokolicí

Recept na rychlý a jednoduchý pokrm, lehký oběd i večeře, chutná dětem!


0.00x
60 min

Ingredience

směs

2 lžíceolej
1 kscibule
0.5 kspórek
2 hrnečkyrýže
1 lžičkagrilovací koření
0.5 ksčervená paprika
0.5 kszelená paprika
0.5 ksžlutá paprika
2 lžičkyrajský protlak
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lvoda nebo vývar
500 gkrůtí prsa

podle chuti

sůl
pepř

příloha

1 ksbrokolice

Postup přípravy

Ve vyšší pánvi nebo kastrolu zpěníme na oleji trochu pokrájené cibule a postupně přidáváme další ingredience - krůtí prsa pokrájená na nudličky, nejlépe předem osolená a okořeněná červenou paprikou či směsí grilovacího koření, pórek nakrájený na kolečka, červenou, žlutou a zelenou papriku nakrájenou na malé kostičky, můžeme přidat i jednu malou pikantní klobásu. Vše necháme řádně podusit pod poklicí, občas zamícháme. Po změknutí masa a paprik přidáme dvě lžičky rajského protlaku a opět promícháme, pak přisypeme asi dva hrnky rýže, dobře promícháme a necháme rýži zesklovatět. Často mícháme, rýže se ráda připaluje. Nakonec zalijeme větším množstvím vody nebo vývaru a necháme na mírném plameni probublávat pod poklicí. Občas nezapomeneme zamíchat. Uvařená rýže pohltí téměř všechnu vodu, přitom rizoto nebude suché, zůstane šťavnaté a plné chuti. Krůtí rizoto s brokolicí můžeme podávat s přílohou - skvěle jej doplní jemně osolené růžičky brokolice, které jsme připravili na páře, případně klasickým vařením.


Jak na správné a chuťově dokonalé rizoto?


Neodolatelné recepty na rizoto: S kuřecím, zeleninou a pravé italské v krémové podobě


Rizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.


Neodolatelné

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí rizoto s brokolicí

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
Kuchařky
Hydina