Krůtí rizoto s brokolicí

Recept na rychlý a jednoduchý pokrm, lehký oběd i večeře, chutná dětem!


0.00x
60 min

Postup přípravy

Ve vyšší pánvi nebo kastrolu zpěníme na oleji trochu pokrájené cibule a postupně přidáváme další ingredience - krůtí prsa pokrájená na nudličky, nejlépe předem osolená a okořeněná červenou paprikou či směsí grilovacího koření, pórek nakrájený na kolečka, červenou, žlutou a zelenou papriku nakrájenou na malé kostičky, můžeme přidat i jednu malou pikantní klobásu. Vše necháme řádně podusit pod poklicí, občas zamícháme.

Po změknutí masa a paprik přidáme dvě lžičky rajského protlaku a opět promícháme, pak přisypeme asi dva hrnky rýže, dobře promícháme a necháme rýži zesklovatět. Často mícháme, rýže se ráda připaluje. Nakonec zalijeme větším množstvím vody nebo vývaru a necháme na mírném plameni probublávat pod poklicí. Občas nezapomeneme zamíchat.

Uvařená rýže pohltí téměř všechnu vodu, přitom rizoto nebude suché, zůstane šťavnaté a plné chuti.

Krůtí rizoto s brokolicí můžeme podávat s přílohou - skvěle jej doplní jemně osolené růžičky brokolice, které jsme připravili na páře, případně klasickým vařením.

Jak na správné a chuťově dokonalé rizoto?

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krůtí rizoto s brokolicí

Zpět na recept