Recept na sušenky. Mnohem lepší a zdravější než kupované sušenky. Pro děti jako svačinka do školy naprosto ideální.
1 lžička | sůl |
225 g | máslo |
2 ks | žloutek |
3 lžíce | mléko |
1 hrst | rozinky |
1 lžička | kypřicí prášek do pečiva |
3 lžíce | med |
0.8 hrnku | cukr krupice |
sezam | |
ořechy | |
strouhaný kokos | |
2 lžičky | skořice mletá |
1 ks | vanilkový cukr |
1 hrnek | polohrubá mouka |
1 lžička | jedlá soda |
3 hrnky | ovesné vločky |
slunečnicová semínka |
Mouku smícháme s práškem do pečiva, jedlou sodou, solí, skořicí a vločkami. Rozpustíme máslo. Přidáme oba cukry, med, žloutky, mléko a vše smícháme. Přisypeme rozinky, kokos, slunečnicová semínka, drcené ořechy, sezam a důkladně promícháme. Těsto klademe lžící na plech s pečícím papírem. Děláme malé hromádky, dál od sebe, protože sušenky se v troubě roztečou.
Vločkové sušenky pečeme v rozpálené troubě na 180 °C asi 15 minut. Pečeme je samozřejmě do křupava. Upečené křupavé vločkové sušenky necháme vychladnout a můžeme se do nich pustit. Vločkové sušenky skladujeme v chladu a suchu.
Do školy i na výlety: Jak začít připravovat chutné svačinky, které děti ocení?
Určitě už jste někdy se svými známými zavzpomínali na školní jídelny. Někdo na ně nedá dopustit, někdo neskrývá znechucení. Nějak podobně to asi vypadá, když přijde řeč na školní svačiny našeho dětství. Obvykle se smíchem vzpomínáme na univerzální chleba se salámem, který pravidelně končil v koši. Asi bychom všichni chtěli, aby to naše děti nedělaly stejně.
Krémová ovesná kaše s ostružinami krok za krokem
Tato kaše zaručeně nakopne na celý den. Vyzkoušejte si ji s námi v našem receptu krok za krokem.
autor liddduska
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena