Křupavé domácí housky

Recept na výborné křupavé houstičky, které budou chutnat každému.


4.627x
60 min
4×

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek. Do misky dáme asi 50 ml ohřátého (vlažného) mléka, přidáme rozdrobené droždí, špetku soli a lžíci cukru. Nádobku zakryjeme utěrkou a postavíme ji asi na půl hodiny na teplé místo.

Zatímco budeme čekat, než nám kvásek vzejde, vsypeme do větší mísy polohrubou mouku a osolíme. Potom vlijeme připravený kvásek, rozpuštěné máslo, žloutek, zbylé mléko a pořádně propracujeme.

Těsto si rozdělíme zhruba na 10 až 12 dílů. Každý díl rozkrojíme ještě na další 3 menší dílky. Vyválíme z nich delší prameny a spleteme jako cop.

Pečivo přesuneme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a necháme ještě pár minut odpočívat.

Zakrátko houstičky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, kde si pobudou přibližně 20 minut.

Křupavé domácí houstičky podáváme podle chuti k různým pokrmům a klidně i samostatně.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé domácí housky

Zpět na recept