Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce

Pokrm z libové vepřové krkovice, žampionů a smetany. Rozhodně si pochutnáte.


4.1871x
30 min
3×

Postup přípravy

Krkovičku omyjeme, osušíme, naklepeme, nasolíme a okořeníme. Žampiony očistíme a nakrájíme na malé kousky.

Na oleji prudce opečeme maso do červena. Přidáme kousky žampionů, podlijeme a přikryté dusíme asi 10 minut. Potom necháme vodu vysmahnout.

Ve smetaně na vaření rozmícháme škrob. Krkovičky vyndáme, vlijeme smetanu se škrobem, promícháme, zjemníme smetanou na šlehání a prohřejeme. Na dvě minuty ještě vrátíme krkovice do omáčky a potom již servírujeme.

Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce je nejlepší s hranolky, kroketami nebo rýží.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce

Zpět na recept