Vaření.czReceptyKrkovička se žampiony ve smetanové omáčce

Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce

Pokrm z libové vepřové krkovice, žampionů a smetany. Rozhodně si pochutnáte.


4.1871x
30 min
3×

Postup přípravy

Krkovičku omyjeme, osušíme, naklepeme, nasolíme a okořeníme. Žampiony očistíme a nakrájíme na malé kousky. Na oleji prudce opečeme maso do červena. Přidáme kousky žampionů, podlijeme a přikryté dusíme asi 10 minut. Potom necháme vodu vysmahnout. Ve smetaně na vaření rozmícháme škrob. Krkovičky vyndáme, vlijeme smetanu se škrobem, promícháme, zjemníme smetanou na šlehání a prohřejeme. Na dvě minuty ještě vrátíme krkovice do omáčky a potom již servírujeme. Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce je nejlepší s hranolky, kroketami nebo rýží.
user-icon

autor Konvalinka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Krkovička se žampiony ve smetanové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena