Krkovice zelináře Kotěry

Jednoduchý hostimský recept na zapečenou krkovici s dušenou kapustou a bramborami. Lahodná krkovice zelináře Kotěry uspokojí každý mlsný jazýček.


4.7144x
60 min
5×

Ingredience

1 lžičkaolej
2 kscibule
100 ganglická slanina
6 plátkůvepřová krkovice

směs

2 stroužkyčesnek
0.5 hrnečkuolej
3 ksbrambory
1 hrstmajoránka
1 kscibule
1 kskapusta
0.5 hrnečkuhladká mouka
1 špetkamuškátový oříšek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

příloha

2 kgbrambory
0.5 lžičkymletý kmín

Postup přípravy

Hlávku kapusty omyjeme a nakrájíme. Přidáme na kostky nakrájené tři brambory a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou horké vody a za občasného míchání a podlévání necháme dusit, dokud nám kapusta nezkřehne.

Osolíme, okořeníme, přidáme prolisovaný česnek a zahustíme jíškou připravenou z nadrobno nasekané cibulky, restované dozlatova a zaprášené hladkou moukou. Vše důkladně promícháme, chvíli podusíme, dochutíme podle potřeby a kapusta je hotová.

Zatímco se nám dusila kapusta, dali jsme si vařit brambory na přílohu a připravili si vepřovou krkovici. Na olejem potřený plech si rozprostřeme plátky krkovice, kterou jsme mírně osolili a okořenili z obou stran. Cibuli nakrájíme na kolečka a anglickou slaninu na hrubší nudličky a vše nasypeme rovnoměrně na plátky masa.

Připravenou krkovici dáme zapéct na cca 45 minut do trouby předem vyhřáté na 180 °C.

Krkovice zelináře Kotěry je připravena k servírování a nezbývá mi, než popřát všem dobrou chuť.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krkovice zelináře Kotěry

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká