Krémová polévka z batátů s květákem

Vyzkoušejte recept na polévku z batátů a květáku na indický způsob.


3.02x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 lžícemáslo
1 kscibule
300 gkvěták
0.5 lžičkykurkuma
500 gbatáty
0.5 lžičkyčerstvý zázvor
1 lzeleninový vývar
0.5 lžičkymleté hořčičné semínko
1 lžičkakoření garam masala

podle potřeby

2 lžíceolej

podle chuti

sůl
0.5 lžičkykari koření
mletý černý pepř

na ozdobu

čerstvý koriandr

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Očistěný květák rozebereme na růžice. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno a očištěný čerstvý zázvor nastrouháme.

Na oleji necháme zesklovatět cibulku s česnekem a zázvorem. Pak přidáme koření (kari koření, kurkumu, mleté hořčičné semínko, garam masala), vše velmi krátce osmahneme, ihned zalijeme vývarem a přidáme bataty a květák. Polévku zvolna vaříme asi 10 - 15 minut, dokud nebude zelenina měkká. Následně několik kousků brambor a květáku vyjmeme a zbývající kousky v polévce rozmixujeme dohladka. Krémovou polévku z batátů s květákem zjemníme lžící másla a podle chuti osolíme a opepříme.

Na talíře rozdělíme kousky brambor a květáku, přelijeme polévkou, ozdobíme čerstvým koriandrem a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová polévka z batátů s květákem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.