Těsto si musíme udělat den předem, druhý den můžeme vykrajovat a péct. Den po upečení jsou perníčky hned měkké a dobré.
2 ks | vejce |
2 lžíce | kakao |
180 g | med |
200 g | cukr moučka |
1 lžíce | soda |
500 g | hladká mouka |
100 g | tuk na pečení |
2 lžíce | perníkové koření |
na ozdobu | |
---|---|
bílková poleva |
První den si připravíme těsto. Mouku smícháme s moučkovým cukrem, sodou, kakaem a perníkovým kořením. Poté přidáme med, vejce a změklý tuk. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie. Já tu fólii neměla, tak jsem rozstřihla sáček na svačiny a zabalila jsem těsto do toho. Necháme v lednici uležet 1 den. Druhý den nás čeká vykrajování a pečení. Těsto rozválíme a necháme asi 3 mm vysoké. Vykrajujeme tvary vykrajovátkem na cukroví. Vykrájené cukroví položíme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme v troubě cca 10 minut na 190 °C. Jestli chceme perníčky zdobit, musíme si udělat polevu. Do misky dáme bílek s moučkovým cukrem, lžičkou citronu a asi 2 minuty mícháme. Krásně měkké perníčky zdobíme podle libosti a vlastní fantazie. Foto: Pixabay.com
Vánoční perníčky na poslední chvíli: 6 receptů na hned měkké perníčky
Pokud se ještě chystáte na poslední sladké vánoční pečení, máme pro vás dobrou zprávu. S těmito recepty na perníčky zazáříte, protože jsou měkké hned po upečení a na slavnostní stůl k ostatnímu cukroví je můžete přidat v mžiku. Se zdobením vám rádi pomohou i děti, kterým tak čekání na Ježíška zpříjemníte.
Recept na vánoční perníčky krok za krokem
Recept na vánoční perníčky, které jsou hned po upečení krásně měkké, nepotřebují týdny odležet, což je obrovská výhoda. FOTORECEPT krok za krokem.
autor andrejka.nz
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena