Krásně měkké perníčky

Těsto si musíme udělat den předem, druhý den můžeme vykrajovat a péct. Den po upečení jsou perníčky hned měkké a dobré.


4.516x
60 min
1×

Postup přípravy

První den si připravíme těsto. Mouku smícháme s moučkovým cukrem, sodou, kakaem a perníkovým kořením. Poté přidáme med, vejce a změklý tuk. Vypracujeme hladké a vláčné těsto, které zabalíme do potravinářské fólie. Já tu fólii neměla, tak jsem rozstřihla sáček na svačiny a zabalila jsem těsto do toho. Necháme v lednici uležet 1 den.

Druhý den nás čeká vykrajování a pečení. Těsto rozválíme a necháme asi 3 mm vysoké. Vykrajujeme tvary vykrajovátkem na cukroví. Vykrájené cukroví položíme na plech vyloženým pečícím papírem a pečeme v troubě cca 10 minut na 190 °C.

Jestli chceme perníčky zdobit, musíme si udělat polevu. Do misky dáme bílek s moučkovým cukrem, lžičkou citronu a asi 2 minuty mícháme.

Krásně měkké perníčky zdobíme podle libosti a vlastní fantazie.

Foto: Pixabay.com

Další skvělé vánoční recepty najdete zde:


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krásně měkké perníčky

Zpět na recept