Králičí maso v jogurtové omáčce

Zajímavě připravený králík. Recept na králíka s jogurtovou omáčkou a zázvorem.


3.07x
120 min
2×

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme a obojí najemno nasekáme a smícháme s jogurtem. Ochutíme zázvorem, podravkou, citronovou šťávou a dobře zamícháme.

Králičí maso očistíme, omyjeme a osušené naskládáme do misky. Vše dobře zalijeme připravenou jogurtovou zálivkou, zakryjeme a dáme do lednice rozležet asi na 3 hodiny. V polovině doby odležení maso otočíme.

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Na pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Opečené přendáme do zapékací misky včetně tuku, podlijeme troškou vody, přiklopíme a pečeme. Když je králičí maso téměř měkké, přelijeme jej jogurtovou zálivkou, odklopíme a necháme dopéct.

Králíka s jogurtovou omáčkou podáváme s opečeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Králičí maso v jogurtové omáčce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká