Vaření.czReceptyKořeněná švestková omáčka

Kořeněná švestková omáčka

Jednoduchá omáčka k pečenému nebo uzenému masu.


4.533x
20 min
5×

Ingredience

100 gmáslo
0.5 kscitron
4 lžícehladká mouka
5 lžicšvestková povidla

podle chuti

1 lžičkasůl
1-2 lžícerum
2 kshřebíček
mletá skořice
4 lžičkycukr krupice

Postup přípravy

Nejdříve si z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Jíšku zalijeme asi 1 litrem vody. Přidáme koření, cukr, sůl a švestková povidla. Za občasného míchání vaříme, až se vše spojí a omáčka zhoustne a ztmavne. Před koncem přidáme rum a šťávu asi z půlky citronu. Nakonec švestkovou omáčku ochutíme. Kořeněnou švestkovou omáčku podáváme k uzenému nebo pečenému masu.

Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky

Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.

Budete

Švestky v hlavní roli - vyzkoušejte ty nejlepší recepty!

Sezóna švestek je v plném proudu a možná už nevíte, co s nimi. Přitom existuje tolik známých i méně známých variant, jak je zpracovat a pochutnat si na nich. Vytvořili jsme pro vás výběr skvělých receptů ze švestek, které stojí za to vyzkoušet.

Švestky

user-icon

autor Mata


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kořeněná švestková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena