Švestková omáčka z povidel

Recept na omáčku ze švestkových povidel, která nejlépe doplňuje pečenou zvěřinu, jehněčí či vepřový uzený jazyk.


3.97x
30 min

Postup přípravy

Máslo rozehřejeme v kastrolku, přisypeme prosátou hladkou mouku a na nízkém plameni pár minut opékáme. Do jíšky postupně zašleháme vodu, pak přidáme švestková povidla, citronovou kůru, sůl, cukr a veškeré koření podle chuti.

Švestkovou omáčku povaříme asi 20 minut, aby se všechny chutě dokonale spojily. Před podáváním vmícháme do omáčky rum.

Švestková omáčka z povidel skvěle doplní masové pokrmy.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestková omáčka z povidel

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká