Vaření.czReceptyPošírovaná hruška a švestková omáčka

Pošírovaná hruška a švestková omáčka

Chutné pošírované hrušky se švestkovou omáčkou. Recept na výbornou přílohu ke kachní galantině.


4.04x
150 min

Ingredience

2 kshruška máslovka

omáčka

50 gvoda
10 gzázvor
25 gcukr krupice
1 ksbadyán
100 mlčervené víno
50 gsušené švestky
1 kscelá skořice
200 gčerstvé vypeckované švestky

směs

0.1 dlvoda
75 gcukr krupice
1 ksbadyán
0.1 dlbílé víno
1 kscelá skořice

Postup přípravy

Do rendlíku dáme vodu, bílé víno, cukr krupici, celou skořici, badyán a 2 minuty povaříme. Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a dáme do rozvaru. Vaříme pomalu pod pokličkou 15 minut do měkka. Pokud budou hrušky tvrdé, vaříme ještě 10 minut a necháme je v rozvaru vychladnout. Do rendlíku dáme celou skořici, badyán, plátky zázvoru, vodu a červené víno a uvedeme do varu. Po 5 minutách stáhneme z tepla a necháme 30 minut odstát. Poté vyndáme skořici, badyán, plátky zázvoru a přidáme půlky vypeckovaných švestek a sušené švestky. Povaříme a přidáme půlky vypeckovaných švestek a sušené švestky. Povaříme 5 minut a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Pro lepší a hladkou konzistenci propasírujeme přes jemný cedník. Pošírované hrušky a švestkovou omáčku podáváme jako přílohu ke kachní galantině.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pošírovaná hruška a švestková omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena