Medová kachna na jablkách

Recept na výborně připravenou kachnu - s medem, jablíčky a ořechy. Dlouhé pečení se nám bohatě vynahradí na chuti!


3.02x

Ingredience

2-3 ksjablko
1 kskachna
2-3 lžícemed
150 mljablečný džus
1 hrstvlašské ořechy
2 kscelá skořice

podle chuti

sůl
celý kmín

Postup přípravy

Menší kachnu očistíme, opláchneme, osušíme a zevnitř i zvenku osolíme. Kachnu vložíme do pekáčku hrudí nahoru a posypeme kmínem. Nepodléváme, kachna při dlouhém pečení pustí dostatek šťávy. Takto připravenou kachnu přiklopíme a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 2 hodiny. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou. Pekáček nakonec odklopíme, teplotu zvýšíme na 180 - 190 °C a necháme zezlátnout.

Jablka opláchneme, rozpůlíme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na plátky.

Kachnu přelijeme jablečným džusem, potřeme ji medem, obložíme jablky, ořechy a svítky skořice. Při stejné teplotě dopečeme doměkka.

Upečenou medovou kachnu na jablkách vyjmeme z trouby, opět ji přikryjeme a necháme přibližně 20 minut odpočinout. Poté naporcujeme.

Medovou kachnu rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme jablíčky a ořechy, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme. Ideální přílohou jsou domácí bramborové knedlíky.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Medová kachna na jablkách

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.