Koprová omáčka

Koprovka, tentokrát ze sladké smetany a čerstvého kopru. Jako příloha nejsou k této omáčce špatné brambory. Vegetariáni si mohou nahradit hovězí vývar zeleninovým nebo vodou.


3.22132x
30 min
42×

Postup přípravy

Kopr přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme dorůžova. Růžovou jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Stačí 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Přidáme kopr a trochu mléka a omáčku necháme přejít varem.

Koprovou omáčku ochutíme octem, osolíme a nakonec vmícháme smetanu.

Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo brambory.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprová omáčka

Zpět na recept