Koprová omáčka s hovězím

Není nad česká a rychlá jídla, toto je jedno z nich.


4.699x
75 min
15×

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme maso s celým černým pepřem, novým kořením a cibulí, já vařím v papiňáku, jen tak do třetiny ponořené. Poté vývar scedíme do hrnce, ve kterém chceme vařit koprovku.

Do vývaru nalijeme mléko a smetanu a mícháme do varu. Poté přidáme omytý a najemno nasekaný kopr. Chvíli povaříme. Dochutíme cukrem.

V 1 dl mléka si rozkvedláme 4 lžíce mouky a zahustíme tím omáčku, každý podle sebe, jak chce hustou. Ještě 5 minut provaříme. Po odstavení z ploténky dochutíme octem, cukrem, popřípadě solí.

Koprovou omáčku s hovězím podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory a vařenými vejci natvrdo.
user-icon

autor Karolina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprová omáčka s hovězím

Zpět na recept