Koprová omáčka s hovězím

Není nad česká a rychlá jídla, toto je jedno z nich.


4.699x
75 min
15×

Ingredience

3 lžíceocet
6 dlmléko
1 kscibule
4 lžícehladká mouka
1 kssmetana ke šlehání
750 ghovězí maso
8 kuličekcelý černý pepř
1 svazečekčerstvý kopr
4 kuličkycelé nové koření

podle chuti

cukr
sůl

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme maso s celým černým pepřem, novým kořením a cibulí, já vařím v papiňáku, jen tak do třetiny ponořené. Poté vývar scedíme do hrnce, ve kterém chceme vařit koprovku.

Do vývaru nalijeme mléko a smetanu a mícháme do varu. Poté přidáme omytý a najemno nasekaný kopr. Chvíli povaříme. Dochutíme cukrem.

V 1 dl mléka si rozkvedláme 4 lžíce mouky a zahustíme tím omáčku, každý podle sebe, jak chce hustou. Ještě 5 minut provaříme. Po odstavení z ploténky dochutíme octem, cukrem, popřípadě solí.

Koprovou omáčku s hovězím podáváme s houskovým knedlíkem nebo brambory a vařenými vejci natvrdo.
user-icon

autor Karolina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Koprová omáčka s hovězím

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena