Kopřivová smaženice

Recept na smaženici doplněnou o mladé kopřivy a uzené tofu.


4.19x
15 min

Ingredience

1 lžíceolej
3-4 ksvejce
2 hrstěkopřiva
2 ksjarní cibulka
1 hrstuzené tofu

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibulky očistíme a nakrájíme nadrobno, stejně tak uzené tofu nakrájíme na malé kostičky. Na oleji cibuli s tofu dozlatova osmahneme. Mladé kopřivy omyjeme a na drobněji pokrájíme. Kopřivy přidáme k cibulce a tofu a chvíli podusíme. Osolíme, opepříme a vlijeme rozšlehaná vejce. Mícháme, dokud vejce dostatečně neztuhnou (jako na klasickou smaženici). Kopřivovou smaženici rozdělíme na talíře a ihned podáváme s čerstvým chlebem.

Vsaďte na klasiku: Velikonoční nádivka s kopřivami krok za krokem

Je nejvyšší čas začít se připravovat na Velikonoce a poohlédnout se po receptech na tradiční velikonoční pochoutky. Začneme velikonoční nádivkou s uzeným masem a kopřivami krok za krokem.

Vsaďte

Kopřiva dvoudomá - léčivá rostlina, ne plevel

Léčivé rostliny jsou nejstarší a zároveň nejmodernější léčivé prostředky pro člověka i zvířata. Kopřivu dvoudomou mnozí z nás považují za nepříjemný plevel, ale bylinkáři na ni nedají dopustit. Již za druhé světové války si vojáci obkládali rány lístky kopřiv, aby chlorofyl v nich obsažený urychlil jejich hojení.

Kopřiva

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kopřivová smaženice

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena