Koblihy z masopustu

Sladké koblihy pro kuchaře začátečníky.


3.262x
60 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Droždí rozdrobíme, smícháme se lžící mouky, cukru a 3 lžícemi sladké smetany v hladké těstíčko, které necháme v teple vykynout. Změklé máslo utřeme se zbylým cukrem do pěny. Pak přišleháme žloutky. Kváskem zaděláme žloutkovou pěnu. Přidáme mouku, rum a podle potřeby sladkou smetanu. Vypracuje hladké a vláčné těsto, na kterém se tvoří "puchýřky". Těsto rozdělíme na 3 díly. Z každého vyválíme asi 1cm vysoký plát. Skleničkou z těsta vykrojíme sudý počet koleček. Do každého druhého kolečka dáme trochu džemu a uzavřeme druhým kolečkem. Necháme je vykynout z obou stran. Vykynuté koblihy smažíme z obou stran ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Osušíme je ubrouskem a sypeme skořicovým nebo moučkovým cukrem, podle toho, jak je máme rádi.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Koblihy z masopustu

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena