Kaštanová polévka

V Jižním Tyrolsku na místních farmch Roter Hahn vaří tuto polévku z jedlých kaštanů a fazolí. Zkuste si jedlé kaštany připravit tímto způsobem. Je to zajímavější, než je jíst jen pečené z kornoutku.


0.00x
120 min

Ingredience

1 lžičkacukr
1 lžičkasůl
1 lžičkamléta skořice

směs

300 gjedlé kaštany
150 gsušené fazole

Postup přípravy

Sušené jedlé kaštany a fazole (každé zvlášť) přes noc namočíme a ráno scedíme. Pokud je to nutné, z kaštanů očistíme jemnou slupku.

Kaštany a fazole spolu povaříme v jednom litru vody doměkka, jsou hotové asi za hodinu a půl. Nakonec přidáme sůl, cukr a skořici. Kaštanovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, ochutnáme a případně ještě dokořeníme. 

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

Také se těšíte na vůni pečených kaštanů, která se line ze stánků v předvánočním čase? A co takhle si z jedlých kaštanů připravit pyré, omáčku či dezert pěkně v teple domova?

Jedlé

Voňavé jedlé kaštany

Jedlé kaštany jsou oblíbenou pochoutkou zejména v podobě pečených kaštanů vonících na podzimních trzích a adventních slavnostech. Jejich úžasnou vůni známe všichni.

Voňavé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kaštanová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena