Sušené jedlé kaštany a fazole (každé zvlášť) přes noc namočíme a ráno scedíme. Pokud je to nutné, z kaštanů očistíme jemnou slupku.
Kaštany a fazole spolu povaříme v jednom litru vody doměkka, jsou hotové asi za hodinu a půl. Nakonec přidáme sůl, cukr a skořici. Kaštanovou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka, ochutnáme a případně ještě dokořeníme.
Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech
Také se těšíte na vůni pečených kaštanů, která se line ze stánků v předvánočním čase? A co takhle si z jedlých kaštanů připravit pyré, omáčku či dezert pěkně v teple domova?
Jedlé kaštany jsou oblíbenou pochoutkou zejména v podobě pečených kaštanů vonících na podzimních trzích a adventních slavnostech. Jejich úžasnou vůni známe všichni.
Autor:jihotyrolská kuchařka